X

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

kategorie
Doprava zdarma
při nákupu nad 2300 Kč
Distribuce
po ČR a SR
Tradice
od roku 1993
Věrnostní program
pro naše zákazníky

Mardop®Bílkovinný Večerní chléb
100% kvalita

Mardop®Bílkovinný Večerní chléb

84% (5 hodnocení)
Speciální směs na pečení nízkokalorického proteinového chleba. Bílkovinný večerní chléb je chutný chléb, který splňuje požadavky principu ,,hubnutí ve spánku" a ideální volba ve stravování zaměřené na úbytek hmotnosti.
79,00 Kč
katalogové číslo: 1032
výrobce:Mardop®
cena bez DPH:68,70 Kč
cena vč. DPH:79,00 Kč
popis
parametry
soubory a odkazy
diskuze

Dosud se na večeři vynechávala konzumace chleba, protože chléb obsahuje sacharidy, které spouštějí nežádoucí vylučování inzulínu. ,,Bílkovinný večerní chléb" je chutný chléb vyvinutý ve spolupráci s MUDr. Pape, který přesně splňuje požadavky princiup ,,hubnutí ve spánku" a doplňuje stravování zaměřené na úbytek hmotnosti. Díky promyšlené receptuře se podařilo dosáhnout vysoký, až 28% podíl bílkovin. Je to vyšší podíl bílkovin než má steak (21%) a 4-5 krát více než má běžný pšeničný nebo žitno - pšeničný chléb. Zároveň je obsah sacharidů v ,,bílkovinném večerním chlebu" jen cca. 5% - což je 6krát méně než v běžném pšeničném nebo žitno - pšeničném chlebu. Chléb přesně vyhovuje požadavkům principu ,,hubnutí ve spánku" a je vhodný i pro většinu konceptů ,,Lowcarb - málo sacharidů". V běžném racionálním stravování inzulín můžeme vnímat jako prevenci vzniku civilizačních onemocnění. Bílkovinný večerní chléb je ideální volba ve stravování při onemočnění diabetes mellitus (cukrovce), při nadváze a obezitě, samozřejmě třeba respektovat povolený obsah sacharidů v denním stravovacím plánu. Složení směsi: voda, bílkovinná směs (pšeničná bílkovina, sójová bílkovina, bobová bílkovina), sojový šrot, žlutá a hnědá lněná semena, sojová mouka, celozrnná pšeničná mouka, sojová drť, pšeničné otruby, slunečnicová semínka, sezamová semínka, jablečná vláknina, droždí, sůl,  pražená mouka z ječmenného sladu.

Na přípravu chleba potřebujete:
Obsah směsi v sáčku 250g
Sušené droždí  3,5g
Voda cca 30°C  210 ml

Po upečení váží chléb přibližně 370g. 

Postup přípravy: Suchou směs na chléb promícháme  s  droždím.  210ml ohřáté vody na cca 30°C přidáme do směsi. Těsto hněteme v kuchyňském robotu na střední výkon přibližně 6 minut.(těsto lze vypracovat i bez robotu). Směs zpracováváme tak dlouho, dokud není jako "žvýkačka", zhruba 10minut.  Z těsta  vytvoříme  bochník nebo rozdělíme  na menší  kousky  a vytvoříme například  houstičky. Vložíme do vymaštěné formy nebo houstičky na vymaštěný plech a  necháme odležet asi 45- 60 minut v pokojové teplotě. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C (horní/spodní ohřev) 60 minut.

Postup v domácí pekárně: Směs na chléb smícháme s droždím, vodu nalijeme do  formy a přidáme  suchou směs,  zvolíme „rychlý program“(doba pečení by měla být alespoň 2 hodiny). Pokud je program na Vaší pekárně kratší, doprogramujte potřebnou dobu pečení ručně do 2 hodin.

Průměrné hodnoty ,,Bílkovinový večerní chléb" na 100 g
Energetická hodnota 1174 kJ / 282 kcal
Bílkoviny  26,5 g
Sacharidy 4,9 g
     z toho cukry 1,6 g
Tuky  14,5 g
     z toho nasycené 1,9 g
Vláknina 13,3 g
Sodík  0,5 g
Chlebové jednotky 0,4 BE

Jedna chlebová jednotka (BE) odpovídá 245 g produktu. 

Doporučené stravování: ráno a na oběd lahodné pečivo z vaší oblíbené pekárny ve formě chleba. Večer je důležité udržet vylučování inzulínu pomocí ,,bílkovinného večernícho chleba" a tím umožnit zásobování organismu z tukových buněk a zaručit tím jejich odbourávání. 

Upozornění na alergeny:  Obsahuje lepek, sezam, sóju. Může obsahovat stopy mléka, lískových oříšků a lupiny (vlčí bob).

Země původu: Česká republika.

Minimální trvanlivost a číslo šarže: uvedeno na obalu. 

Diskuze je prázdná.
přidat příspěvek do diskuze